Kek Lapis Sarawak, mempunyai keunikan tersendiri berbanding dengan kek tradisional yang lain. Digemari oleh pelbagai golongan dan peringkat umur ehingga mereka yang berkunjung ke Sarawak pasti tidak akan melepaskan peluang untuk membawa pulang Kek Lapis Sarawak sebagai buah tangan kepada kawan-kawan dan keluarga. Ia sangat unik kerana :-
Untuk pertanyan dan tempahan, sila hubungi Puan Dahlia, 013-820 9091 (Sandakan). Sila buat tempahan sebelum 20 Ogos 2011.
- Berwarna-warni (minimum 2 warna yang berlainan)
- Menggunakan lebih telur berbanding kek biasa yang lain
- Menggunakan planta atau majerin bermutu tinggi
- Mengambil masa yang lama untuk menyediakannya dan memerlukan tahap kesabaran yang tinggi
- Tahan lebih lama sehingga berbulan bulan
Namun, kini kek lapis Sarawak boleh didapati di Sandakan. Dengan pelbagai jenis kek sebagai pilihan, antaranya: -
- Swiss Roll
- Lapis Idola
- Lapis Pesona Bintang
- Lapis Oren
- Lapis Madu Kemenyan
- Lapis Milo
- Lapis Nescafe
- Lapis Oreo
- Lapis Horlick
- Lapis Madu Tiga
- Lapis Permata Pilihan
- Lapis Batik Basahan
- Lapis Tiga Serangkai
- Lapis Tembikai
- Lapis Kopi
- Lapis Madu Belang
- Lapis Pudina
- Lapis Masam Manis
- Lapis Sutera Ungu
- Kek Buah
- Lapis Coklat Cheese
- Lapis Coklat Walnut
- Kek Hati Pari
- Lapis Evergreen
- Pua Kumbu *
- Terabai *
- Ketupat *
- Melon *
- Spider *
- Lingkaran Buluh *
- Punah Asmara *
- Lapis Tikar *
- Lapis Sisik Ikan
- Lapis Strawberry Prune
- Lapis India
- Lapis Puncak Kasih
- Lapis Blueberry
- Lapis Cheese
- Lapis Cheese Ice-Cream
Untuk pertanyan dan tempahan, sila hubungi Puan Dahlia, 013-820 9091 (Sandakan). Sila buat tempahan sebelum 20 Ogos 2011.
This entry was posted
on 4:25 pm
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
.
0 comments